Into the world

Portfolio Categories: Alle boeken, Alles tonen en Mens en maatschappij.

Subtitel: Ervaringen en visies van artsen Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde
Titel Engelse editie: Into the world. Experiences and views of medical doctors Global Health and Tropical Medicine
Initiatiefnemers: Matthijs Botman, Barend Gerretsen
Auteurs: Marlies Hummelen, met bijdragen van Barend Gerretsen, Vijay Anand, Leonard Banda, Alieu Mansaray, Emanuel Nuwass, Richard Smith
Redactie: PgUp Tekst / Antje Visser
Vertaling: ZB Translations / Zoë Bakker
Ontwerp: VA communication by design
Fotografie: Herman van Ommen Fotografie, Niek Michel
Uitgave: Uitgeverij Boekschap
Jaar: 2017

Globalisering, migrantenstromen, zich snel verspreidende infectieziekten en falende gezondheidssystemen: ziekte en gezondheidszorg kennen geen grenzen. Internationale gezondheidszorg wordt steeds belangrijker voor de wereld van vandaag en morgen. Wie hebben de kennis en ervaring om hiermee om te gaan?
Into the World is geschreven als antwoord op die vraag. Het boek laat zien wat Nederlandse artsen Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (voorheen ‘tropenartsen’) betekenen voor de gezondheidszorg overal ter wereld – inclusief Nederland. Twaalf artsen komen aan het woord over hun werk en hun ervaringen. Van een jonge Nederlandse arts in een ziekenhuis in Namibië tot een voormalig tropenarts die zich als interim executive director van het Global Fund bezighoudt met de grote beleidslijnen in de internationale gezondheidszorg. De twaalf persoonlijke verhalen worden aangevuld met vijf opiniestukken van ervaringsdeskundigen en experts Internationale Gezondheidszorg en een korte beschrijving van de geschiedenis van vak en opleiding.
Into the world kwam tot stand in nauwe samenwerking met een groep jonge, bevlogen artsen en werd deels via crowd funding gefinancierd. Ik schreef de interviews en coördineerde het redactionele proces.