Hovers’ Manual of Things


Opdrachtgever: Floris Hovers
Auteur: Marlies Hummelen
Vertaling: Working Words / Tanya Levy
Uitgever: Uitgeverij Boekschap
Ontwerp: VA
Jaar: 2016

Ontwerper Floris Hovers heeft in de afgelopen twaalf jaar een kleurrijk, speels en verrassend oeuvre opgebouwd met een volstrekt eigen signatuur. Dit boek gaat over zijn werk en zijn kijk op ontwerpen.
De omgeving waar Hovers opgroeide en nog steeds werkt – het Brabantse Raamsdonksveer, naast de betonfabriek van zijn vader – is een bron van inspiratie. Machines, tractoren, speelgoed van vroeger en het leven op het platteland: alles is terug te vinden in zijn werk. Zijn ontwerpen komen voort uit het proces van het maken: in zijn grote werkplaats bouwt, construeert en onderzoekt hij zijn ideeën in de derde dimensie. Kleur speelt daarbij een centrale rol. Niet als toevoeging op het laatst, maar als motor en inspiratiebron.
Hovers’ Manual of Things is de weerslag van deze eigen wereld en bouwt er tegelijk op voort. Voor dit boekje schreef ik korte teksten op basis van een interview met Floris Hovers. Samen met de kleurrijke beelden vormen ze een associatieve handleiding bij zijn oeuvre. Van elke tekst is ook een Engelse vertaling opgenomen.

floris-hovers

Bekijk hier een aantal pagina’s